Skip to content

Poedercoaten

Velg herstel bij schade of gewoon een ander kleurtje? Bij ons bent u aan het juiste adres. In samenwerking met Juicy Powdercoating verzorgen wij ook de dienst poedercoaten. Waar het voor velen niet mogelijk is om de velgen van zijn of haar auto meerdere dagen te missen is dit bij ons natuurlijk prima te combineren met bijvoorbeeld het wrappen van uw auto. U bent slechts 1 keer de auto kwijt en u krijgt hem met meer dan enkel een wrap of chrome delete terug. Een absolute win/win situatie die wederom veel stress en gedoe wegneemt. Het is vanzelfsprekend ook mogelijk om de wielen of auto los aan te leveren zodat wij enkel het poedercoaten op ons nemen. Toch nog vragen waarom poedercoaten en niet spuiten? Zie onderstaand een kleine uitleg hierover.

Bij het poedercoaten wordt er gebruik gemaakt van een spuitpistool die een elektrostatische lading toedient aan poederdeeltjes. Deze poederdeeltjes worden vervolgens aangetrokken tot het geaarde voorwerp. Na het aanbrengen van de poedercoating gaan de onderdelen in een uithardoven. In deze oven zal het poeder, onder toevoeging van warmte, chemisch reageren en vervolgens een gesloten filmlaag vormen.

Poederdeeltjes

Door een chemische reactie de perfecte dekking

Waarom poedercoaten?

In plaats van spuiten?

Poedercoaten is een metaalafwerking die een meer superieure afwerking biedt dan alternatieve afwerkingen zoals verf. Poedercoating biedt grotere duurzaamheid, slagvastheid en verbeterde slijtage-eigenschappen in vergelijking met andere afwerkingsopties. 

Naast de verbeterde duurzaamheid, wordt poedercoat in een grote verscheidenheid aan afwerkingen aangeboden. De afwerking omvat de basisglans, halfglanzende en matte afwerkingen tot unieke textuur, rimpel, hamerslag en Candy afwerkingen. Er zijn honderden kleuren beschikbaar om uit te kiezen.